Spreken en Preken

Spreken en Preken

Je kunt mij vragen om te spreken bij een bijeenkomst. Dat kan bijvoorbeeld bij het afscheid van iemand die is overleden. Vaak zijn er wel mensen die iets willen zeggen en zijn er ideeën voor muziek, maar wie zorgt voor een passend geheel? En is er iemand die taal kan geven aan gedachten die uitstijgen boven alle persoonlijke herinneringen? Ik neem die rol graag op me.

Ik heb ruime ervaring in spreken en ‘preken’. Dat laatste woord vind ik eigenlijk niet zo prettig, want preken suggereert dat ik wel even zal vertellen wat een ander zou moeten doen of geloven. Zo’n soort predikant ben ik niet. Ik geloof in vragen, die de moeite waard zijn om tegen het licht te houden. Samen kunnen we zoeken naar zin en naar manieren om ons te verhouden tot de wereld waarin we leven.

Ik voel me thuis in vrijzinnige verenigingen, waar ik een deel van mijn werktijd aan besteed. Wil je meer weten over deze kant van mijn werk? Neem contact met mij op, ik vertel er graag  over. Informatie is ook te vinden bij de verenigingen waar ik aan ben verbonden: http://www.vrijzinnig.nl/assen en http://www.vrijzinnigen-heerde.nl