Scholing & Projecten

Scholing & Projecten

Zingeving en levensvragen, daar ben ik natuurlijk niet als enige mee bezig. Veel professionals komen dit tegen in hun werk, vooral in de zorg en in het sociale domein. Samen kunnen we mensen verder helpen.

Als specialist in levensvragen geef ik scholing en cursussen, die vooral gericht zijn op het herkennen van levensvragen. Het doel hiervan is dat je als professional meer handvatten krijgt om hierover in gesprek te gaan. Vaak zit een diepere vraag verstopt onder een losse opmerking, of onder iets wat je waarneemt. De kunst is om die diepere laag naar boven te halen en niet bang te zijn voor wat er mogelijk omhoog komt. Praten over levensvragen is juist heel mooi! En als je er niet verder mee komt, is het goed om te weten dat je kunt doorverwijzen.

Daarnaast werk ik samen in projecten, onder andere in de Zwolse wijk Dieze. Als het gaat om welzijn en gezondheid van bewoners, is de vraag naar zingeving heel relevant. Een ander project richt zich op zingeving bij mensen met (beginnende) dementie.

Ik geloof dat we met een goede manier van geestelijke begeleiding veel kunnen helpen, naast alle praktische hulp die er is. Neem contact met mij op, dan kunnen we samen nadenken over mogelijkheden.